Youtube adauga o unealta de blur pentru materialele video

44

Utilizatorii care vor sa adauge zone de blur in materialele video pe care le urca pe Youtube se vor bucura sa afle ca acum reteaua ofera aceasta posibilitate. Compania a mai introdus ceva similar si in 2012, atunci cand utilizatorii au primit optiunea de a adauga zone de blur chipurilor persoanelor.

 

Totusi, optiunea introdusa recent are efect pe orice zona doreste utilizatorul, nu doar pe fetele protagonistilor. Tot ce trebuie sa faca cel care vrea sa blocheze vizibilitatea pe o anume zona este sa deseneze cu mouse-ul dreptunghiul aferent, apoi software-ul se va ocupa de restul. Ceea ce este interesant este ca blur-ul persista chiar si daca obiectul a carei vizibilitate a fost blocata se afla in miscare. Acest lucru este posibil datorita unei tehnologii care detecteaza miscarea in materialele video.

 

Prin aceasta noutate, Youtube a vrut sa ofere utilizatorilor mai multa securitate a datelor pe internet. Astfel, pot fi blurate placute de inmatriculare sau alte informatii importante, fara sa mai fie nevoie de o interventie manuala complexa pe materialul video.

 

Iata si un material video care prezinta cateva detalii despre noua optiune:

 

 

 

Πηγή: Engadget