YotaPhone 2 se lanseaza in Romania

35

Spatele smartphone-ului este mereu un punct mort, singurul sau scop fiind cel de scut al componentelor sensibile. In acest sens, YotaPhone a profitat de ocazie si a devenit singurul producator din lume care are in portofoliu smartphone-uri cu doua ecrane.

 

YotaPhone 2 ruleaza Android si are doua ecrane sensibile la atingere, cel clasic si acum partea din spate a telefonului, care este transformata intr-un ecran dinamic, interactiv, permanent deschis.

 

Display-ul principal al YotaPhone 2 un AMOLED, de 5 inch, cu rezolutie full HD. Pe partea opusa se afla cel de-al doilea ecran, numit Yota Always-On, un E-ink monocrom de 4.7 inch, care poate fi personalizat in functie de preferinte, afisand la o rezolutie de 960 x 540 pixeli informatiile relevante pentru utilizatori. Astfel, poti vedea ora, starea vremii, imagini sau poti citi carti electronice si notificari.

 

yota

 

Printre avantajele ecranului Yota Always-On se numara prelungirea duratei de viata a bateriei, pentru ca consuma de 7 ori mai putin decat ecranul principal si poate fi folosit pentru citirea cartilor timp de 5 zile cu o singura incarcare.

 

YotaPhone 2 are o greutate de 150 g, dimensiunile de 144 x 69,5 x 8,9 mm si este disponibil in doua variante, pe alb si negru. Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3. Smartphone-ul foloseste sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 si un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spatiu intern de stocare de 32GB, o camera foto principala de 8 megapixeli si una secundara de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi si NFC.

 

YotaPhone 2 este va fi distribuit pe piata din Romania prin intermediul Ingram Micro.