Yahoo si Samsung se aliaza pentru a lansa televiziunea interactiva

15

Yahoo si Samsung s-au aliat pentru a aduce televiziunea interactiva in casele telespectatorilor. Combinand tehnologia folosita de Samsung Smart TV si interactivitatea serviciului Yahoo Broadcast, utilizatorii vor avea acces la “descoperirea unui continut inteligent”. Televiziunea interactiva va oferi continut in timp real, ce va functiona in paralel cu televiziunea clasica astfel incat sa o completeze pe cea din urma. Inovatia se va aplica atat filmelor, cat si reclamelor sau emisiunilor TV.

Atunci cand utilizatorii vor urmari o emisiune sau o reclama, vor fi intampinati cu mesaje pe lateralul ecranului, mesaje care sa ofere informatii suplimentare fata de continutul deja existent. Potrivit unui comunicat de presa, aceste mesaje vor fi “subtile” si vor puta fi accesate folosind telecomanda, un smartphone sau o tableta conectate la televizor. Impreuna cu acest serviciu vor fi livrate si intrebari de tip trivia, statistici cu privire la diverse emisiuni si jocuri interactive.

“Combinand privitul la televizor cu continutul interactiv, putem schimba modul in care publicul este informat si se distreaza. Suntem foarte incantati de faptul ca parteneriatul dintre noi si Samsung extinde posibilitatile platformei noastre, permitand celor care ne furnizeaza informatii si reclame sa ajunga un public mai numerous. Producatorii de continut pot folosi tehnologia realitati augmentate, iar cei din publicitate vor putea produce reclame mai convingatoare care vor permite utilizatorilor sa adere la mesaje chiar din momentul in care acestea au fost emise”, spune Ron Jacoby, vicepresedintele Connected TV de la Yahoo.

Atat ShowTime Network cat si National Geographic au confirmat parteneriatul pentru a adopta acest tip de difuzare. Identificarea in timp real a unei anumite emisiuni se realizeaza prin intermediul tehnologiei Yahoo SoundPrint care foloseste “semnalele audio particulare”. Serviciile SoundPrint si Yahoo Connected TV formeaza platforma operationala pentru televiziunea interactiva.

 

 Sursa: SlashGear