Yahoo renunta la o parte din serviciile sale, printre care aplicatia pentru BlackBerry si Message Boards

25

In urmatoarele luni, Yahoo va intrerupe o parte din serviciile sale, in incercarea de a isi indrepta atentia spre produse mai importante. Incepand cu data de 1 aprilie 2013, Message Boards, Avatars, Sports IQ, Clues si aplicatia Yahoo pentru dispozitivele BlackBerry vor fi inchise.

Totusi, o parte dintre componentele acestor servicii vor  continua sa functioneze. Yahoo Finance si Fantasy Sports Message Boards vor ramane disponibile, desi nu vor mai fi actualizate in mod oficial de catre companie.  In plus, utilizatorii de BlackBerry care si-au instalat deja aplicatia Yahoo vor putea sa o foloseasca in continuare.

Aceste intreruperi de servicii sunt doar o parte dintre schimbarile majore la care a apelat in ultima vreme Yahoo. Compania a angajat-o anul trecut si pe Marissa Mayer, unul dintre oficialii care a plecat de la Google. De asemenea, recent, Yahoo a lansat si o noua pagina de start si un nou design al clientului e-mail.

Jay Rossiter, unul dintre oficialii Yahoo a declarat ca intreruperea serviciilor despre care am vorbit mai sus este rezultatul “unei deliberari si meditari profunde”, dar ca “cele mai critice intrebari pe care ni le punem sunt daca experienta utilizatorilor cu acele servicii este una zilnica si cat de mult rezoneaza cu ele.” Este clar ca raspunsul la aceste intrebari a fost “nu”.

Nu este clar daca Yahoo va dezvolta o noua aplicatie compatibila cu platforma BalckBerry 10 sau daca se considera ca site-ul web este suficient.

 

 

Sursa: The Verge