Yahoo a inceput dezvoltarea unui asistent vocal propriu

20

Companiile ca Yahoo care incearca sa ramana relevante intr-o lume in care indexarea de rezultate cu motoare de cautare a devenit mai putin importanta trebuie sa se gandeasca mereu la viitor. Tocmai de aceea, odata cu anuntul facut in legatura cu profiturile Yahoo a anuntat recent si ca isi propune sa intre pe segmentul serviciilor de tip asistenti vocali si a initierii de cautari vocale.

 

Asa cum Apple a dezvoltat Siri, Google a dezvoltat Google Now si Microsoft a dezvoltat Cortana, Yahoo doreste sa aiba un asistent vocal propriu. Yahoo a dezvoltat deja un program de tip launcher numit Aviate care a ajutat la facerea primilor pasi catre ideea crearii unui asistent vocal prin oferirea de informatii bazate pe context. Totusi, se pare ca ambitiile Yahoo sunt mult mai mari, si anume crearea unui asistent vocal care sa poata concura cu Siri si ceilalti asistenti vocali deja existenti.

 

Programul prin care Yahoo face eforturile de dezvoltare a asistentului vocal poarta numele de Index si are drept obiectiv final sa dezvolte aplicatia Index pentru smartphone-uri. O versiune de test ar putea fi gata pana la jumatatea acestui an, insa nu se cunosc alte detalii in acest sens.

 

Πηγή: PocketNow