Yahoo! a confirmat ca va prelua Tumblr pentru 1,1 mld dolari

12

Yahoo! a confirmat ca va prelua platforma de blogging Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari, intelegerea dintre cele doua companii confirmand viziunea comuna asupra importantei Internetului in creativitate.

Reprezentantii celor doua companii au avut intalniri in week-end, in incercarea de a ajunge la o intelegere, iar rezultatul convorbirilor a fost stabilirea valorii tranzactiei, 1,1 miliarde de dolari, si modalitatea de plata, in numerar.

Cu peste 300 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna si 120.000 de logari zilnice, Tumblr este una dintre retelele media cu cea mai mare crestere din lume, in prezent avand cu 900 de postari pe secunda, iar utilizatorii petrec, in total, 24 milioane de minute in fiecare luna. Pe varianta mobila, mai mult de jumatate dintre clientii Tumblr folosesc aplicatia in medie de sapte ori pe zi.

Popularitatea de care se bucura aceasta retea va conduce la o crestere spectaculoasa a Yahoo! cu circa 50%, la peste un miliard de vizitatori lunari, iar traficul va creste cu 20%.

Conform documentelor Yahoo! depuse la comisia pentru supravegherea pietei de capital, Tumblr isi va desfasura activitatea ca o afacere separata, iar David Karp va ramane in functia de CEO.

Πηγή: Yahoo