Yahoo a achizitionat compania PlayerScale

14

Yahoo a achizitionat compania PlayerScale, un dezvoltator de infrastructura pentru jocuri cross-platform.

Astazi este o zi mare – atat pentru PlayerScale, cat si pentru utilizatorii produsului nostru Player.IO. Suntem fericiti sa anuntatm urmatorul pas mare catre obiectivul nostru, construirea celei mai bune platforme pentru jocuri: am fost cumparati de Yahoo!. Si nu va speriati, nu plecam nicaieri. Platforma noastra va continua sa suporte aceleasi minunate jocuri pe care le jucati cu placere… de fapt, va fi mai bine de acum incolo!”, a spus Jesper Jensen, CEO PlayerScale, intr-un mesaj postat pe site-ul companiei.

Detaliile financiare ale acestei tranzactii nu au fost facute publice.

Yahoo a anuntat ca va continua sa asigure suport pentru platfoma de dezvoltare a jocurilor. Conform PlayerScale, platforma pe care a dezvoltat-o sta la baza jocurilor accesate de 150 de milioane de oameni, la care se adauga zilnic 400.000 de noi utilizatori.

Aplicatia produsa de PlayerScale, Player.IO, are un instrument de analiza de date care permite dezvoltatorilor sa inteleaga comportamentul utilizatorului si urmareste utilizatorii si veniturile provenite de pe mobile si web, oferindu-le acestora posibilitatea sa cresca monetizarea, precum si posibilitatea de a introduce pe piata noi jocuri.

Pe langa preluarea Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari, Yahoo a mai cumparat, in ultima vreme, mai multe companii mici, aparent pentru activele pe care acestea le aveau.