Xiaomi si Huawei ameninta pozitiile Apple si Samsung in topul vanzarilor de smartphone

15

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 20% in al treilea trimestru, ceea ce a facut ca topul celor mai vandute smartphone-uri sa se schimbe. Xiaomi, ocupa pozitia a patra, chiar daca in octombrie era pe locul trei, iar LG a coborat pe locul sase, arata raportul facut de Gartner.

 

Samsung continua sa fie lider pe piata, chiar daca vanzarile companiei au scazut cu opt procente in T3, iar profitul cu 60 procente intr-un an. Succesul Samsung se datoreaza liniei S de dispositive mobile, care castiga teren in Europa, in timp ce in China, cea mai mare piata a companiei, procentele au scazut cu pana la 29 procente.

 

Treptat, companii precum Huawei si Xiaomi vin din spate cu telefoane la fel de rapide, poate mai performante si mai atractive in ceea ce priveste design-ul si cu preturi mult mai accesibile pentru marea masa a cumparatorilor.

 

Pe locul doi, Apple a inregistrat o crestere de 26% a vanzarilor, datorita lansarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar distanta pana la locul trei ocupat de Huawei este de aproape un million de unitati. Xiaomi a inregistrat cea mai mare crestere din acest al treilea trimestru, de 336%, fiind in continuare lider de piata in China. Pe locul cinci in top se afla Lenovo.

 

gartner

Πηγή: gartner