Xiaomi și-a prezentat telefonul de gaming – Black Shark! Super-dotări și un preț foarte bun!

- Adrian Ungureanu
547

Așa cum s-a vorbit destul de mult în ultima vreme, compania chineză Xiaomi și-a lansat primul său telefon dedicat pasionaților de gaming, care vine cu un nou brand: Black Shark (Rechinul Negru).

Din ce înțelegem pe site-ul dedicat acestui brand, telefonul se numește simplu ”Shark” și vine cu dotări de top, dar în același timp, nu este nici pe departe un telefon atât de scump în comparație cu alte modele, cu specificații similare.

Acesta dispune de un display de 5.99 inci, cu rezoluție Full HD+ (2160×1080 pixeli) cu format 18:9 Full screen.

La interior se ascunde un puternic procesor Snapdragon 845, octa-core tactat la 2.8GHz, și procesor grafic Adreno 630. Cea mai mai bună variantă de echipare existentă la ora actuală pe segmentul telefoane cu Android.

Va fi oferit în două variante de RAM și stocare internă: 6GB RAM + 64GB stocare internă și 8GB RAM și 128GB stocare internă.

Extrem de important pentru pasionații de gaming, este acela că telefonul este echipat cu un sistem de răcire pe lichid integrat pentru a menține nivelul performanțelor în timpul jocurilor.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, cu senzori de 12MP și 20MP, în timp ce camera frontală are un senzor de 20MP.

Este alimentat de o baterie 4.000 mAh și rulează Android Oreo, peste care este aplicată o interfață specială JOY UI, creată special de Xiaomi.

Telefonul va putea fi echipat cu un gamepad, care se poate fi atașat de telefon, se conectează prin Bluetooth și are propria baterie de 340mAh.

Designul este unul unit, telefonul arată ca un produs destinat pasionaților de jocuri și va fi disponibil în două variante de culoare, denumire de Xiaomi, Polar Night Black și Sky Gray.

Fiind oferit în două variante de RAM și stocare internă, versiunea cea mai ieftină are un preț recomandat pentru piața chineză de 2.999 de yuani, asta înseamnă în jur de 389 de euro. Este cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 845 de pe piață la ora actuală. Modelul cu 8GB de RAM costa 3.499 de yuani, adică în jur de 450 de euro, fiind probabil cel mai ieftin flagship de pe piață de la ora actuală care să aibă Snapdragon 845 și 8GB memorie RAM.

Gamepad-ul nu vine, însă la pachet cu telefonul, acesta fiind vândut separat la un preț de circa 23 de euro. Totuși, primii 50.000 de cumpărători îl vor primii gratis.

De obicei nu fac astfel de remarce, dar ținând cont de nivelul echipărilor, design și beneficii, Xiaomi Black Shark este de departe cea mai bună afacere pe care o poți găsi la ora actuală.

Din păcate nu știm dacă sau când ar putea fi lansat și în afara Chinei. Vom reveni când vom avea și aceste detalii.