Xiaomi este al treilea mare producator de smartphone, dupa Samsung si Apple

12

In trimestrul trei 2014, Xiaomi a urcat pe locul trei in topul global al companiilor producatoare de smartphone-uri, in doar trei ani de la lansarea primului lor smartphone si cu aproximativ 10 modele lansate pana in prezent.

 

Potrivit Strategy Analytics, Xiaomi si-a adjudecat o cota de 6% (19,2mil) din cele 320mil de smartphone-uri livrate in T3 2014, iar Samsung a ramas lider cu 25% (80mil), chiar daca a pierdut 10 procente fata de anul trecut. Livrarile iPhone au avut un parcurs lipsit de surprize si au rezervat locul doi celor de la Apple cu o cota de 12% (38,4mil).

 

Neil Mawston, Director Executiv Strategy Analytics, a declarat ca “Xiaomi a fost vedeta” in timp ce “Samsung continua sa se confrunte cu Apple pentru segmentul high-end, cu Huawei si Xiaomi pentru segmentul de mijloc si cu Lenovo pe segmentul entry-level”.

 

In ciuda criticilor, strategia Xiaomi da roade si a propulsat compania pe primul loc al producatorilor de smartphone din China si pe locul trei global. Recent, compania a inceput distributia in India, o alta piata cu potential ridicat in ceea ce priveste vanzarile de telefoane cu pret moderat.

 

Πηγή: reuters