Xiaomi asaltează piaţa de telefoane cu 3 noi modele Redmi

41

Chinezii de la Xiaomi, în uşoară pierdere de teren pe piaţa smartphone-urilor, atât în China cât şi la nivel global, ies la atac cu trei noi modele de telefoane din gama Redmi. Este vorba de Redmi 4, care vine în două versiuni, una Standard, una Pro, şi Redmi 4A.

 

Modelul Redmi 4 vine cu ecran de 5 inci, procesoare Snadragon, camere de 13 MP şi baterie de 4100 mAh. Acestea sunt caracteristicile comune ale celor două versiuni, Standard şi Pro. Diferenţa dintre cele două versiuni este dată de varianta de calitate a display-ului, model procesor, cantitate RAM şi spaţiu de stocare intern. Versiunea Standard vine cu procesor Snapdragon 430, 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare intern şi un display cu rezoluţie HD. Preţul acestuia va fi de 699 yuani, adică în jurul a 90 de euro.

 

Versiunea Pro vine cu ecran Full HD, procesor Snapdragon 625 (mai puternic), 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare intern şi cu un preţ de 899 yuani, respectiv 120 de euro. Cele două modele mai vin şi cu slot pentru card microSD, de până la 128 GB şi scanner pentru amprente.

 

Modelul Redmi 4A, se vrea a fi cel mai ieftin model dintre cele trei lansate de Xiaomi. Acesta vine cu display de 5 inci, cu rezoluţie HD, procesor Snapdragon 425, 2 GB RAM, 16 GB spaţiu de stocare intern, o baterie de 3120 mAh şi o cameră  principală de 13 MP. Acesta vine la un preţ de 499 yuani, ce l-ar plasa la circa 65 de euro. Trebuie precizat că acestea sunt preţurile valabile pentru piaţa chineză.

 

Preţurile lor de export ar putea să fie ceva mai mari. Dacă ar ajunge la aceste preţuri în Europa ar fi imbatabile, pe segmentul lor, mai ales ţinând cont de caracteristicile celor trei modele, care nu sunt deloc printre cele mai slabe de pe piaţă.

 

Πηγή: miui