Xiaomi a mai angajat un fost Googler

22

Xiaomi isi continua expansiunea in India numindu-l pe Jai Mani manager de produse al sucursalei din tara care ocupa locul trei in topul pietelor de desfacere a smartphone-urilor.

 

Jai Mani si-a inceput cariera la Google in noiembrie 2009, iar ultima functie ocupata a fost Google Play Strategy and Analytics Associate, pana in noiembrie 2013. In decembrie 2013 el s-a numarat printre fondatorii unui startup, iar in ultimele unsprezece luni a ocupat functia de manager de produs in cadrul acestuia.

 

Fani Android: vi-l veti aminti pe Jai din timpul prezentarilor sale memorabile sustinute in cadrul Google I/O si a lansarilor Nexus“, a declarat Hugo Barra, fost Googler, actual vice presedinte al operatiunilor internationale Xiaomi.

 

Referitor la planurile Xiaomi pentru India, Barra declara in iulie ca investitiile companiei vor fi considerabile in aceasta tara si includ formarea unei echipe care sa se adreseze nevoilor de geolocatie.

 

Compania Xiaomi isi are originile in Beijing, China, iar primul smartphone (MI1) a fost prezentat in august 2011. potrivit Strategy Analytics, in iulie 2014 Xiaomi a urcat pe locul cinci global in topul producatorilor de smartphone, cu o cota de 5,1%.

 

Πηγή: reuters