Xbox One va rula jocuri Xbox 360

  26

  Microsoft a anuntat in cadrul E3 2015 ca loialitatea fata de consola Xbox va fi rasplatita toamna aceasta prin implementarea compatibilitatii intre noua generatie de console Xbox One si jocurile Xbox 360.

   

  Gamerii care sunt inscrisi in programul preview pot incerca de astazi jocuri Xbox 360 pe noua lor consola Xbox One, insa lista jocurilor portate este deocamdata destul de scurta. Aceasta afiseaza titluri ca Mass Effect, Banjo, Defense Grid si Perfect Dark. Pana in toamna Microsoft promite sa introduca in libraria Xbox One peste 100 de titluri printre care se numara Halo, Gears of War, sau Shadowrun, iar pentru a face asta nu are nevoie decat de acordul producatorilor. 

   

  Compatibilitatea cu jocurile generatiei precedente va fi pusa la indemana tuturor consolelor Xbox One din aceasta toamna. Jocurile colectionate cu Xbox 360 vor putea fi jucate in urma unui download sau introducand vechiul disc optic, fara a pierde salvarile si medaliile (achievements) obtinute. In ceea ce priveste jocurile multiplayer, acestea vor putea reuni pe aceleasi harti jucatori de pe ambele console (cross-platform multiplayer).

   

  Πηγή: xbox