Xbox One dezmembrat de iFixit

15

iFixit, firma care are obiceiul sa dezmembreze tot felul de electronice, a reusit sa puna mana pe consola Xbox One. Specialistii au reusit acest lucru calatorind pana in Noua Zeelanda, acolo unde dispozitivul a fost lansat inaintea oricarei alte tari de pe glob. Echipa a putut astfel sa isi incerce surubelnitele si uneltele pe noua consola a celor de la Microsoft.

 

Dezmembrarea pe care au efectuat-o cei de la iFixit a dezvaluit cateva aspecte interesante. In primul rand, Xbox One s-a dovedit a fi, mai degraba, o mare cutie neagra, mai ales din cauza utilizarii ineficiente a spatiului interior. In timp ce Sony, in cazul consolei PlayStation 4, a incercat sa utilizeze fiecare centimetru de spatiu, Microsoft a optat pentru un design mai aerisit.

 

Partea buna a design-ului mai degajat este ca, probabil, Xbox One nu va avea probleme cu supraincalzirea, asa cum se intampla in cazul consolei Xbox 360. Pe langa faptul ca noua consola a Microsoft beneficiaza de un spatiu mare in interior, compania a montat si un ventilator (n.r – cooler) imens care seamana, glumind putin, cu ventilatoarele folosite in filme pentru a simula uragane. De asemenea, design-ul aerisit face consola usor de reparat, iar componentele sale modulare pot fi foarte simplu schimbate prin deconectarea de la placa de baza.

dgoFVHVFqP6qHPtR

Cei de la iFixit au descoperit ca Xbox One foloseste un hard de 5.400 de rotatii pe minut, produs de Samsung, cu o dimensiune standard de 2.5 inci. Spre deosebire de Sony, Microsoft nu ofera optiunea utilizatorilor de a-si inlocui hard-urile, desi, din punct de vedere tehnic acest lucru este posibil dupa deschiderea carcasei consolei. Totusi, iFixit nu a reusit sa confirme ca sistemul Xbox One accepta un alt hard decat cel cu care este dotata consola, din fabrica.

xbox-one-ifixit-teardown-bluray

In plus, au mai fot facute cateva descoperiri, in urma dezmembrarii. Xbox One incorporeaza, la interior, o boxa a carei functie nu a fost, deocamdata, descoperita. Modulul Wi-Fi suporta conexiunea de tip 802.11ac, desi Microsoft sustine ca modulul accepta conexiuni de doar pana la 802.11n. Exista posibilitatea ca tipul de conexiune ac sa fie accesibil in urma unui update de firmware viitor, asa cum s-a intamplat acum cativa ani si cu dispozitivele MacBook de la Apple.

 

In incheiere, designul clasic PC incorporat in consola Xbox One a ajutat produsul sa obtina o nota mare din partea iFixit, desi si PlayStation 4 a obtinut un punctaj asemanator in ciuda specificatiilor tehnice mult mai bune. Chiar si asa, este putin probabil ca aceste punctaje sa conteze pentru cumparatori, tinand cont ca doar o mica parte din ei isi dezmembreaza consolele.

 

Πηγή: GSM Arena Blog