Windows Phone intrece iOS in America Latina

15

Potrivit raportului eliberat de o firma de profil, in America Latina livrarile de pe trimestrul trei al lui 2013 de dispozitive cu sistem de operare Windows Phone au surclasat livrarile de dispozitive iPhone. Microsoft continua sa aiba o pozitie fruntasa in regiune, iar acesta este primul caz in care compania se situeaza pe locul 2 pe piata, la nivel de continent.

 

Raportul dat publicitatii arata ca, in fiecare trimestru al acestui an, vanzarile de dispozitive Windows Phone au crescut cu 20%. Cresterea anuala totala, fata de aceeasi perioada a anului trecut, inregistreaza impresionanta cifra de 156 de procente. Windows Phone este al doilea cel mai popular sistem de operare in Chile, Columbia, Peru, Mexic si intreaga regiune. Numai in Chile, cresterea popularitatii sistemului de operare Microsoft a inregistrat 50%, de pe un trimestru pe altul.

 

“Livrarea de smartphone-uri cu functii complete, la preturi mici, a fost un mare succes pentru Windows Phone si a aratat ca firma intelege piata latino-americana. Exista utilizatori care abia isi incep calatoria in lumea smartphone-urilor, iar dispozitivele low-end ca Nokia Lumia 520 ofera o experienta completa pentru acestia.”, a spus unul dintre directorul firmei care a alcatuit raportul de analiza.

 

La nivel global, Windows Phone detine 3.6% din piata, in trimestrul trei al lui 2013, cu 9 milioane de dispozitive livrate. Aceste cifre reprezinta o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut cand sistemul de operare detinea 2.3% din piata, cu 3.9 milioane de terminale livrate.

 

Πηγή: GSM Arena