Windows Phone 8.1 ruleaza pe 5% din dispozitivele Windows Phone

18

Un raport al AdDuplex arata ca Windows Phone 8.1 prinde viteza rapid si ruleaza acum pe 5% dintre dispozitivele Windows Phone de pe piata. Aceasta crestere s-a produs si datorita noilor conturi inregistrate de dezvoltatori, dar si datorita lansarii smartphone-urilor Lumia 630 si Lumia 635.

 

Sistemul de operare Windows Phone 7.x se regaseste inca pe 17.8% dintre dispozitive, iar Windows Phone 8 isi pastreaza pozitia de lider intrucat ruleaza pe 77% dintre gadget-urile cu sistem de operare Microsoft. In mod deloc surprinzator, la fel ca si in luna ianuarie, Nokia Lumia 520 este cel mai popular smartphone cu sistem de operare Windows Phone, insa dispozitivul a inceput sa piarda teren. In ianuarie, Lumia 520 detinea 39% din cota de piata, iar acum, patru luni mai tarziu, detine doar 33.7 procente.

gsmarena_002

Al doilea cel mai popular smartphone cu sistem de operare Windows Phone este Lumia 625, care detine 6.7% din piata. Locul trei este adjudecat de Lumia 920 care detine 6.2% din piata. Cum Nokia Lumia 530 este inca un smartphone popular printre entuziastii Windows Phone va fi interesant de vazut daca in viitor va ajunge la performantele pe care le inregistreaza acum Lumia 520.

Πηγή: GSM Arena