Windows 8 prinde viteza: cota de piata de 2,67% in februarie

23

In ciuda unui debut slab, noul sistem de operare Windows 8 de la Microsoft incepe sa castige cota de piata. Platforma ocupa pozitia a patra in topul celor mai populare sisteme de operare folosite in luna februarie a acestui an, in spatele Windows 7, Windows XP si Windows Vista, dar in fata Mac OS X.

Luna trecuta, cota de piata a Windows 8 a fost de 2,67%, fata de 2,26% in ianuarie si 1,72% in decembrie 2012, potrivit serviciului de monitorizare web NetApplications.

Windows 7 conduce detasat in clasamentul sistemelor de operare, cu 44,55%. Cota XP scade incet, dar sigur (acum la 38,99%), iar Vista a ajuns la 5,17%.

Debutul pe piata al Windows 7 a fost unul mult mai bun. Dupa cinci luni de la lansare (cat are si Windows 8) avea o cota de piata de peste 9%.

Insa Windows 8 este o platforma diferita, gandita atat pentru tablete, cat si pentru PC-uri. Este greu pentru Microsoft sa-i convinga pe utilizatorii de Windows 7 sa treaca la noul sistem de operare, iar pe cei de tablete sa ia in considerare un dispozitiv cu Windows 8, intr-o piata dominata de iOS si Android.