Windows 10 Technical Preview ajunge pe Lumia 830 si Lumia 730

18

Microsoft a lansat primul public beta pentru sistemul de operare Windows 10, iar acesta a ajuns deja pe anumite modele din gama Lumia. Lansarea are loc la doar o luna dupa ce gigantul a anuntat sistemul de operare.

 

Aceste vesti sunt bune pentru cei care vor sa incerce cat mai devreme sistemul de operare, insa smartphone-urile care il suporta sunt inca putine. Astfel, deocamdata, Windows 10 Technical Preview ajunge pe Lumia 830 si Lumia 730, dar probabil ca in viitor vor fi incluse si alte dispozitive. Chiar daca unii utilizatori sunt nemultumiti ca dispozitivele lor mobile nu sunt compatibile, Microsoft aminteste ca Windows 10 Technical Preview are inca o multime de brese de functionare si ca “este mult mai incomplet” decat versiunile pentru laptopuri si PC-uri. “Acesta este preview-ul facut cel mai deveme pentru o versiune de sistem de operare pentru smartphone-urile Windows. Versiunea este inca in dezvoltare, asa ca este posibil sa intampinati dificultati. L-am facut disponibil pentru ca ne dorim sa fiti cu noi la fiecare pas si sa oferiti feedback pentru a face din aceasta versiune cea mai buna de pana acum, pentru ca o facem pentru dumneavoastra. O sa intalniti bug-uri, experienta oferita nu este completa, iar interfata este inca schitata doar in linii mari”, noteaza cei de la Microsoft.

 

De asemenea, compania a atras atentia ca o serie de facilitati disponibile in Windows 8.1 lipsesc in versiunea Windows 10 Technical Preview, iar una dintre facilitatile majore este asistentul vocal Cortana. Totusi, aceasta versiune preview a sistemului de operare aduce cateva avantaje, cum ar fi imaginile de fundal in mod fullscreen, o versiune imbunatatita a Action Center, notificari interactive si o aplicatie foto “mai puternica”.

 

Pentru a putea descarca Windows 10 Technical Preview este nevoie sa detineti un dispozitiv Lumia cu sistem de operare Windows Phone 8.1 si aplicatia Microsoft Preview instalata. In plus, ar trebui sa fiti inclus in Microsoft Insider Program.

 

Πηγή: The Inquirer