Windows 10 phone preview va primi aplicatiile Universal Office pana la sfarsitul lunii

15

Aplicatiile Universal Office ale Microsoft au ajuns deja pe tablete, laptopuri si sisteme desktop, ca parte a sistemului de operare Windows 10 Technical Preview. Recent, Microsoft a anuntat ca aplicatiile vor ajunge sip e smartphone-uri pana la sfarsitul acestei luni.

 

Aplicatiile incluse in pachetul Universal Office includ Word, Excel si PowerPoint si au ca scop sa arate capabilitatile celebrei suite de programe care a fost adaptata ecranelor tactile. In plus, dezvoltatorii pot lua aceste aplicatii drept model de aplicatii care ruleaza la fel de bine pe o varietate de dispozitive cu sistem de operare Windows 10. In cazul versiunilor pentru smartphone, aplicatiile Univerasal Office vor pune accentul pe documentele utilizatorilor si vor oferi optiuni de baza care vor putea fi accesate din partea de jos a ecranului. Microsoft sustine ca, in acest fel, utilizatorii vor putea editat documente cu o singura mana, cea cu care tin smartphone-ul.

 

Versiunile pentru tablete ale aplicatiilor Universal Office se comporta similar cu versiunile pentru sistemele desktop. Totusi, interfata a fost adaptata ecranelor touchscreen ale tabletelor, astfel ca utilizatorii pot accesa rapid comenzile cu ajutorul degetelor.

 

Πηγή: Engadget