Winamp se inchide inainte de Craciun

22

Winamp se va inchide luna urmatoare, dupa o activitate de 15 ani. Cum Mos Craciun aduce acum smartphone-uri si tablete, motivul principal al inchiderii ar fi scaderea drastica a popularitatii Winamp, dupa ce la inceputul anilor 2000 era printre preferatele media playere prin care puteai sa asculti stream-uri radio si muzica locala.

 

In 2002, Nullsoft, creatorul Winamp, a fost cumparat de AOL pentru vreo 80 de milioane de dolari, unde a ramas in procese de dezvoltare pana in prezent. Au fost create versiuni de Winamp si pentru Mac si Android, insa cei mai multi fani veneau din partea Windows.

 

Alte solutii audio precum iTunes au devenit omniprezente in teritoriul platformelor si astfel Winamp-ul a devenit mai mult o aplicatie de nisa a carei popularitate a continuat sa descreasca.

 

Pentru nostalgicii care inca folosesc Winamp, grabiti-va si descarcati Winamp pana pe 21 decembrie, cand acesta nu va deveni decat o amintire frumoasa care a insotit petrecerile nebune, simple, cu oameni care chiar dansau, fara telefoane in mana.

 

Dupa cei 15 ani in care lamele au fost palmuite pe fund, acum nu vom mai ramane decat cu motto-ul Winamp, It really wips the llama’s ass. Lamele pot sta linistite de acum incolo. Screw you, llamas!

 

 

WinampCrash

Πηγή: theverge