WhiteMagic, ecranul LCD de 5 inci, intra in productia de masa

20

Compania Japan Display a anuntat inceperea productiei de masa pentru ecranele WhiteMagic, display-uri fullHD de 5 inci. Acestea vor oferi o rezolutie de 1080 x 1920 de pixeli si vor folosi o tehnologie care le va oferi o inalta luminozitate, insa un consum de energie scazut.

Ecranele WhiteMagic inbunatatesc luminozitatea imaginilor prin adaugarea unui subpixel de culoare alba la placa RGB LCD. Celelalte placute adiacente ale ecranului vor citi imaginea de pe ecran folosind un nou algoritm pentru a ghida ecranul LCD si luminozitatea acestuia. Acest lucru ar trebui sa ofere un consum scazut fara priederi la nivelul calitatii imaginii. In plus, ecranul WhiteMagic este de 1.5 ori mai luminos ceea ce ajuta la imbunatatirea vizibilitatii in spatiile deschise fara a se depasi consumul de energie a unui display LCD standard.

White Magic LCD Display

Ecranele LCD WhiteMagic au intrat deja in productie, la diferite rezolutii, inclusiv VGA (care ofera o rezolutie de 640 x 480 de pixeli), qHD (care ofera o rezolutie de 540 x 960 de pixeli), HD (cu o rezolutie de 720 x 1280 de pixeli), si fullHD. Ecranul fullHD, asa cum s-a precizat si mai sus, va oferi o rezolutie de 1080 x 1920 de pixeli.

Pana in acest moment, compania nu a oferit informatii despre introducerea pe piata a noi dispozitive care sa fie echipate cu ecrane WhiteMagic.

Πηγή: GSM Arena