Whatsapp lanseaza un serviciu dedicat pentru web

14

Utilizatorii care scriu mai repede pe tastatura decat o fac pe ecranul telefonului sau cei ale caror baterii de smartphone-uri se epuizeaza repede vor fi incantati sa afle ca s-a lansat o versiune oficiala a Whatsapp for Web.

 

Astfel, cei care folosesc clientul de mesagerie pot sa isi vizualizeze mesajele, in timp ce acestea “raman in timp real pe telefon”. Practic WhatsApp Web nu face decat sa afiseze in oglinda mesajele de pe smartphone in browserul web de pe computer sau laptop. Deocamdata, singurul browser acceptat este Google Chrome, dar compania sustine ca va adauga suport si pentru alte browsere pe parcurs.

 

Procesul de setare a clientului web este simplu: trebuie sa vizitati  https://web.whatsapp.com, apoi sa scanati un cod QR cu telefonul. Acest lucru va sincroniza smartphone-ul cu sesiunea web de chat. Mai este, insa, de notat un lucru important – pentru a putea folosi Whatsapp Web este nevoie ca smartphone-ul sa fie si el conectat la internet, chiar daca mesajele se trimit de pe PC.

 

Pentru moment, se pare ca aceasta functionalitate nu este disponibila decat utilizatorilor Android. Whatsapp a motivat ca acest lucru a fost cauzat de “limitarile impuse de platforma Apple”.

 

Πηγή: PocketNow