Whatsapp interzice pentru 24 de ore accesul utilizatorilor care folosesc aplicatia neoficiala

13

Whatsapp a interzis accesul la serviciul de mesagerie utilizatorilor care folosesc aplicatia neoficiala Whatsapp Plus. Decizia a venit de teama ca aceasta aplicatie ar putea permite scurgerea de date catre terti.

 

BBC a consemnat ca interzicerea accesului a durat 24 de ore si ca Whatsapp a invocat incalcarea terminilor si conditiilor serviciului de mesagerie. Whatsapp Plus este o aplicatie care seamana cu clientul de mesagerie oficial, permite conversatiile in chat si personalizarea background-ului. Aceasta aplicatie a fost descarcata de aproximativ 35 de milioane de ori, chiar daca nu este inclusa in magazine online cum este Google Play.

 

“Whatsapp Plus este o aplicatie care nu a fost creata de Whatsapp si nici nu este autorizata de Whatsapp. Dezvoltatorii Whatsapp Plus nu au niciun fel de legatura cu Whatsapp si nu ne aratam sprijinul pentru Whatsapp Plus. Va rugam sa fiti constienti ca Whatsapp Plus contine coduri sursa neautorizate si care nu au fost verificate drept sigure de catre Whatsapp, asa ca datele personale pot ajunge la terti fara sa vi se aduca la cunostinta sau sa fie autorizat acest lucru. Va rugam sa dezinstalati aplicatia si sa instalati clientul oficial pe care il puteti gasi pe site-ul nostru sau pe Google Play. Atunci vi se va permite sa folositi serviciul de mesagerie”, se arata pe site-ul celor de la Whatsapp.

 

Creatorii aplicatiei au reactionat prin intermediul unei postari pe Google+ si au precizat ca au primit reclamatii si ca au fost obligati sa stearga toate link-urile care ar fi permis accesul la Whatsapp Plus, dar ca sunt obligati sa stearga si comunitatea creata. “A fost distractiv, dar s-a sfarsit”, mai noteaza dezvoltatorii aplicatiei Whatsapp Plus.

 

Aceasta atentionare vine la doar cateva luni dupa ce Whatsapp a introdus comunicarea criptata in aplicatia sa pentru sistemele de operare Android.

 

Πηγή: The Inquirer