WhatsApp ar putea lansa o platforma de gaming

18

 

Intr-o alta incercare de monetizare in afara modelului platit adoptat, WhatsApp, una dintre cele mai populare platforme de messaging pentru mobile ar putea pregati lansarea unei platforme de gaming pentru a-si creste profitul.

O confirmare clara din partea companiei nu a venit inca, insa surse apropiate WhatsApp vorbesc despre discutii avansate pe care le are compania cu un dezvoltator de jocuri coreean-american WeMade.

Informatii despre numarul de ultilizatori sau de download-uri nu a fost inca dat publicitatii de catre companie, dar stim ca WhatsApp a avut mare succes inca de la lansarea sa, situandu-se pe magazinele de profil in topul celor mai populare aplicatii descarcate.

WeMade are legaturi stranse cu cele mai populare aplicatii de messaging: Line care in Japonia a atins 120 de milioane de utilizatori dar si cu Kakao Talk din Coreea de Sud care a atins 80 de milioane de utilizatori inregistrati. WeMade produce jocuri pentru Line si este investitor in Coreea pentru Kakao Talk.

Modelul de business asiatic ar putea aduce succes si pentru WhatsApp, imbunatatind pentru aceasta din urma modul in care ar putea sa isi monetizeze platforma, luand in calcul ca reclama pe mobil nu a fost niciodata o optiune pentru aceasta.

Πηγή: The Next Web