Whatsapp ar putea dezvolta un client pentru desktop

20

Achizitia Whatsapp de catre Facebook este considerata cea mai buna tranzactie de aplicatii de mesagerie multi-platform facuta vreodata. Singurul dezavantaj este ca Whatsapp nu poate fi folosit decat pe dispozitivele mobile, intrucat serviciul se bazeaza pe numarul de telefon al utilizatorilor. Totusi, acest lucru ar putea sa se schimbe curand, intrucat exista informatii ca firma ar lucra si la o varianta desktop a Whatsapp.

 

Un site olandez a notat ca a gasit un cod in cea mai noua versiune Whatsapp pentru Android care se refera la “Whatsapp Web”, note care vorbesc de pe logare pe computer si statuturi de functionare a browserelor web. In plus, exista si un screenshot care arata activitatea aplicatiei atat pe Chrome, cat si pe OS X si Windows.

 

Este interesant de vazut cum va fi implementat sistemul de logare cross-platform, mai ales ca Whatsapp se bazeaza pe numarul de telefon (deci pe cartela SIM), astfel ca utilizatorii nu pot intra in conturi folosind, de exemplu, contul de Facebook. Exista informatii cu privire la folosirea sistemului OAuth pentru logare, iar acesta va trimite o cerere de autentificare care va trebui acceptata pe smartphone-urile utilizatorilor.

 

O versiune a Whatsapp pentru desktop ar fi prima mare imbunatatire adusa serviciului, de cand Facebook l-a cumparat anul trecut. De notat ca pentru aproape orice alt client mare de mesagerie instant major (ca Hangouts, iMessage sau altele) exista o varianta adaptata pentru desktop.

 

Πηγή: Slashgear