Whatsapp ajunge la 350 de milioane de utilizatori activi pe luna

17

Dupa ce in sfarsit BlackBerry a reusit sa lanseze in sfarsit aplicatiile mobile BBM pentru sistemele Android si iOS, Whatsapp a vrut sa sublinieze ca inca detine suprematia. Chiar daca BBM a ajuns, in doar o zi de la lansare, la 10 milioane de utilizatori, presedintele Whatsapp a anuntat si el cifrele la conferinta Nokia World 2013.

Astfel, conducatorul Whatsapp a dezvaluit ca, in prezent, aplicatia are 350 de milioane de utilizatori activi pe luna. Aceasta cifra reprezinta o crestere considerabila, tinand cont ca in luna august a acestui an Whatsapp avea 300 de milioane de utilizatori activi lunari. Asadar, compania a reusit sa creasca cu 50 de milioane de utilizatori in doar doua luni.

Pe masura ce piata aplicatiilor care ofera sisteme de mesagerie pentru dispozitivele mobile devine din ce in ce mai aglomerata, Whatsapp nu pare sa sufere pierderi. Acest avantaj se mentine chiar daca Whatsapp refuza sa obtina profituri din diverse sisteme de plata mobile, de la platformele de gaming sau din anunturile publicitare. Este adevarat, insa, ca utilizatorii trebuie sa plateasca anual (primul an este gratuit) o taxa infima pentru a folosi serviciul.

 

Πηγή: BGR