Warblr, aplicatia care identifica specia unei pasari doar dupa cantec

45

Warblr este o aplicatie care foloseste tehnologia de recunoastere audio si semnalul GPS al telefonului pentru a identifica cantecele pasarilor. Ca prim pas, aplicatia determina unde se afla utilizatorul si restrange rezultatele prin intermediul informatiilor despre cele mai intalnite pasari din zona.

 

Apoi, dupa ce a facut aceasta identificare, ofera o lista de sugestii de specii. Echipa din spatele aplicatiei a dezvaluit ca spera sa adauge curand si o optiune de geo-tagging, astfel incat utilizatorii sa poata urmari ce specii de pasari au fost gasite in ce zona anume. Aceasta aplicatie ar putea fi utila zoologilor sau ecologistilor care monitorizeaza rutele de migratie ale speciilor.

 

Acuratetea Warblr a fost estimata la 95% in conditii meteo optime, iar rezultatele au fost validate de o asociatie braziliana de identificare a pasarilor. Deocamdata, proiectul Warblr este postat pe site-ul de fundraising Kickstarter, iar creatorii spera sa stranga aproximativ 80.000 de dolari. Pana in acest moment, s-au strans 7.850 de dolari.

 

Obiectivul este ca aplicatia sa se lanseze in primavara, cand majoritatea pasarilor vor incepe din nou sa migreze. Aplicatia Warblr va costa, probabil, 40 de dolari. Iata si un material video care prezinta proiectul:

 

 

Πηγή: Engadget