Vor exista 3 miliarde de utilizatori de internet pana la sfarsitul acestui an

15

Internetul va avea 3 miliarde de utilizatori, adica 40% din populatia lumii, pana la sfarsitul acestui an, arata un raport al Natiunilor Unite. Doua treimi din acesti 3 milioane de utilizatori vor proveni din tarile in curs de dezvoltare.

 

Cifrele incluse in raport se refera la persoanele care au folosit internetul in ultimele 3 luni, nu doar la cei care doar au acces la acest tip de conexiune. In tarile dezvoltate, rata de penetrare a internetului aproape a atins apogeul. Trei din patru locuitori ai Europei vor folosi internetul pana la sfarsitul acestui an, comparativ cu doar 2 din trei locuitori din zona Americilor si unul din trei in zona Asia Pacific. In Africa, unul din cinci oameni va avea acces la internet pana la sfarsitul lui 2014.

 

Tot pana la sfarsitul acestui an, vor exista 7 miliarde de abonamente la telefoanele mobile. Aceasta cifra creste incet, ceea ce inseamna ca segmentul isi va atinge curand gradul de saturatie. Numarul de abonamente pentru internetul mobil creste inca rapid si este de asteptat sa atinga 2.3 miliarde pana la sfarsitul acestui an.

 

Cifrele prezentate mai sus fac usoara imaginarea situatiei in care, in curand, orice locuitor al planetei va avea acces la o conexiune de internet. Totusi, cifra de utilizatori de internet este eclipsata de o alta – cea a dispozitivelor detinute. Cisco estimeaza ca exista deja 10 miliarde de dispozitive conectate la internet si aceasta cifra va atinge 50 de miliarde pana in 2020.

 

Πηγή: The Verge