Vom descarca 70 miliarde de aplicatii mobile in 2013

27

In acest an, utilizatorii de smartphone-uri si tablete vor descarca cate 10 aplicatii pentru fiecare persoana care traieste pe aceasta planeta, mai precis 70 miliarde de copii de programe si jocuri (dintre acestea 56 miliarde vor fi dedicate telefoanelor inteligente).

Mai mult de jumatate din aplicatiile pentru smartphone-uri (35 miliarde de aplicatii, cota de piata de 58%) care vor fi descarcate vor fi pentru Android. Pe locul doi se va situa iPhone, cu o cota de piata pe aplicatii de 33% (29 miliarde de aplicatii), potrivit unui raport al firmei de cercetare ABI Research.

Pe locul trei ca numar de aplicatii descarcate in 2013 se va clasa platforma Windows Phone de la Microsoft (4%). 

Potrivit ABI Research, 14 miliarde de aplicatii vor fi descarcate pentru tablete. iPad va conduce aici autoritar (75% din aplicatii), urmata de dispozitivele Android (17%, fara Amazon Kindle Fire), tabletele Amazon.com (4%) si tabletele cu Windows (2%).

Un alt studiu, prezentat de firma de cercetare a pietei Gartner, arata ca in 2013 piata aplicatiilor pentru dispozitive mobile va creste cu 62%, pana la o valoare de 25 miliarde de dolari.