Vodafone si Cosmote au lansat iPhone 5 in Bucuresti. Vanzari de mii de unitati in 2012

8

Vodafone si Cosmote au lansat, noaptea trecuta, mult asteptatul iPhone 5, pentru care sunt estimate vanzari de cateva mii de unitati pana la sfarsitul acestui an. La ambele evenimente au fost prezente sute de persoane, relateaza Ziarul financiar.

Vodafone, care este al doilea operator de telefonie mobila pe piata locala, a vandut primul Apple iPhone 5, in cadrul magazinului din complexul Afi Cotroceni.

Ne asteptam la vanzari mai mari decat in cazul iPhone 4S. Cred ca pentru clientii care isi permit si vor sa aiba ultima inovatie in tehnologie iPhone 5 va reprezenta un gadget la moda. Cele cateva mii de bucati de iPhone 5 pe care le vom vinde pana la finele anului vor fi si mai frumos utilizate cand vom lansa si reteaua 4G pentru ca viteza pentru date va fi cu totul alta“, a declarat Mihai Ghyka, directorul comercial al Vodafone.

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobile, a organizat evenimentul pentru lansarea aceluiasi smartphone la un magazine de pe Bd.Magheru din centrul capitalei si, de asemenea, se asteapta la vanzari uriase pana la finele anului 2012.

Este un smartphone asteptat, am un feeling foarte bun in legatura cu vanzarile. Vom vinde cateva mii de unitati pana la finele anului, dar totul depinde foarte mult de stocurile Apple“, a spus Aris Karousos, directorul de retail al Cosmote si Germanos.

Cele doua companii au lansat simultan iPhone 5 si in alte trei orase din tara: Ploiesti, Cluj si Timisoara. Smartphone-ul este disponibil si la Orange Romania, companie care nu a mai organizat in acest an un eveniment de lansare iPhone 5.

La Vodafone, pretul unui iPhone 5 variaz? intre 299 si 539 euro, pentru varianta de 16 GB, in functie de abonamentul ales. Compania Cosmote nu a comunicat cate smartphone-uri a vandut seara trecuta. Ca pret, un iPhone 5 de 16 GB poate fi achizitionat intre 220 si 364 de euro, cu abonament pe doi ani.

Sursa foto: ZF