Vodafone Romania va gestiona retelele de 4G din Italia si Germania

17

 

Centrul de operatiuni tehnice al Vodafone Romania din Bucuresti (NOC) va gestiona retelele de servicii de internet 4G din Italia si Germania, a anuntat Vittorio Colao, directorul general al grupului Vodafone, in cadrul unui eveniment.

Din centrul de monitorizare a retelelor telecom sunt supravegheate retelele LTE ale Vodafone din Italia ssi Germania.

“De aici este gestionata o mare parte din activitatea retelelor noastre din Europa si vor fi si mai multe datorita calitatii bune a oamenilor”, a afirmat Colao, care s-a aflat la Bucuresti pentru lansarea in teste a serviciilor 4G ale Vodafone.

Compania recruteaza aproximativ 100 de oameni care sa lucreze in magazine, dar si in centrul de servicii de retea (NOC), pentru NOC fiind nevoie de absolventi de Politehnica.

Reteaua Vodafone din Romania, mai buna decat cea din Italia si Germania

In cadrul conferintei ce a avut loc, Giovanni Chiarelli, directorul ethnic al Vodafone, a fost intrebat care retea este mai buna dintre Romania si Italia. “Reteaua din Romania este una dintre cele mai bune pe care le avem in Europa. Poate nu am evidentiat acest lucru atat d emult in ultimii ani, dar cifrele o arata”, a declarat Chiarelli.

Vodafone Romania este al doilea jucator pe piata de telecomunicatii. Tara noastra este a patra in Europa, in care grupul britanic introduce tehnologia 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia.

Clientii Vodafone vor putea testa servicile de internet 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, in zece orase importante din Romania: Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara.

Orange si Cosmote se pregatesc si ele de lansarea 4G

Ce inseamna, de fapt, 4G? Aceasta tehnologie a urmat dupa 3G, iar serviciiloe ei permit utilizatorilor sa foloseasca internetul mobil la viteze de pana la 100 Mbps sis a foloseasca concomitent mai multe aplicatii multimedia.

Ca si Vodafone,  Orange si Cosmote vor sa lanseze in curand servicii 4G. orange vrea sa introduca noua tehnologie pana la sfarsitul acestui an si-l vor face disponibil pe tablete, iar Cosmote in 2013.

Sursa: Wall-Street