Vodafone Romania colaboreaza cu furnizorii sai pentru a creste nivelul standardelor de securitate si sanatate in munca

16

Vodafone Romania colaboreaza cu partenerii si furnizorii sai de servicii pentru a creste nivelul de securitate in munca si a dezvolta standarde comune de securitate si sanatate, prin adoptia unui program dedicat, intitulat Health & Safety.  

 

Stim ca industria telecom presupune o serie de riscuri privind siguranta si sanatatea in munca, iar preocuparea noastra continua este aceea de a crea un spatiu de lucru care sa garanteze lipsa incidentelor. Acest obiectiv este posibil doar prin adoptarea unui set de reguli si masuri comune privind siguranta, in randul angajatilor nostri,  dar si in randul angajatilor furnizorilor si partenerilor nostri. Este o masura care implica toleranta zero fata de incalcarea oricaror dintre aceste reguli de siguranta”, a spus Arun Krishnamurthy, Director, Human Resources, Vodafone Romania.

 

In prezent, Vodafone Romania desfasoara un program de actualizare tehnologica, care are ca rol imbunatatirea conditiilor de siguranta in perimetrul site-urilor Vodafone din toata tara. Programul se deruleaza de trei ani, iar pana in acest moment, Vodafone a imbunatatit  80% dintre site-urile sale, prin adoptarea unor masuri vizibile care reglementeaza accesul neautorizat, lucrul la inaltime, activitatile care prezinta risc electric sau pericol de incediu. Spre exemplu, Vodafone a instalat, pe site-urile sale, echipamente de siguranta, echipamente de supraveghere video, puncte de ancorare si sisteme de oprire a caderii.

 

Implicand toti furnizorii nostri in acest proiect, Vodafone face un pas inainte pentru a creste nivelul de constientizare a beneficiilor programelor de securitate in munca. De acum incolo, in probabilitatea unui incident, ii incurajam atat pe angajatii nostri, cat si pe cei ai furnizorilor nostri, sa detalieze experienta avuta si sa ne aduca la cunostinta conditiile in care s-a produs respectivul incident. Doar in felul acesta putem intelege care a fost cauza reala si putem lua masurile care se impun, investind in echipamente de protectie si siguranta suplimentare, pentru preventie,” a spus Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone Romania

 

Programul de securitate si sanatate in munca la Vodafone – Health & Safety –  include echipa de management si toti angajatii, din toate departamentele, indiferent de natura activitatii lor.  Programul a avut deja un impact puternic, in companie: spre exemplu, anul trecut, programul nu a inregistrat nicio victima, in schimb, a inregistrat o reducere semnificativa a accidentelor si o crestere semnificativa a gradului de constientizare privind securitatea in munca in cazul angajatilor implicati in activitati ce implica un risc.

 

Recent, Vodafone Romania a organizat si un eveniment adresat partenerilor si furnizorilor sai de servicii, pentru a sublinia nevoia imbunatatirii comportamentului pe teren, din perspectiva securitatii in munca.  La eveniment, partenerii au discutat cu ceilalti membri ai comunitatii  experientele privind importanta securitatii in munca si, totodata, furnizorii de serviciii care au obtinut cele mai bune rezultate in implementarea programului de securitate si sanatate in munca  au fost remarcati de catre Vodafone Romania. La eveniment au fost prezenti 150 directori generali, manageri de proiect si specialisti din zona de securitate, reprezentand peste 60 de parteneri Vodafone.

 

Investitiile in securitatea angajatilor sunt benefice oricarui business. Securitatea in munca poate influenta, in mod direct, performanta companiilor si, cel mai important, a oamenilor, iar aceste aspecte pot avea ulterior un impact financiar. Astfel, Vodafone Romania cere din partea furnizorilor sai sa aiba aceleasi responsabilitati si aceeasi implicare privind adoptarea unui program unitar ce incurajeaza si garanteaza securitatea in munca a angajatilor,” a spus  Adrian Moss, Director, Finance, Vodafone Romania.