Vodafone Romania a primit certificatul “Best in Test”, acordat de P3 Communications

23

Compania P3 Communications, specializata in testarea parametrilor de calitate ai retelelor de telecomunicatii, a desemnat reteaua Vodafone Romania ca cel mai bun performer autohton in segmentele date si telefonie mobila. 

 

Prelevarea datelor a fost efectuata cu ajutorul terminalelor Samsung Galaxy S4 LTE (GT-I9506) in localitatile Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si pe principalele rute care le conecteaza pe acestea. Retelele analizate au fost cele 3G si 4G, iar masuratorile s-a desfasurat intre 6 Noiembrie si 2 Decembrie 2014. In acest interval au fost colectate aproximativ 14000 de mostre (~4650/operator) si au fost consumati in jur de 400GB trafic 4G.

 harta_p3

 

In urma analizei rezultatelor obtinute de P3 Communications, Vodafone Romania a primit certificatul “Best in Test” care atesta ca reteaua a obtinut 161 de puncte dintr-un maxim de 190 pentru telefonie si 288 din 310 pentru date. Conform P3 Communications, scorul total de 449 puncte aseaza Vodafone in fruntea operatorilor din Romania. Rezultatele obtinute si certificatul au fost prezentate in cadrul unei cenferite de presa de catre Andrea Rossini (Director Consumer Business Group, Vodafone) si Giovanni Chiarelli (Chief Technology Officer, Vodafone). Reprezentantii Vodafone, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, au declarat ca P3 Communications a efectuat testele si analiza datelor gratuit si din propria initiativa, nu ca raspuns la o solicitare a companiei. Totodata, oficialii Vodafone au subliniat ca ceilalti doi mari operatori de telefonie mobila au fost instiintati cu privire la perioada in care se vor desfasura testele P3.

 

Ravinder Takkar, CEO Vodafone Romania, a transmis prin intermediul unui comunicat: “Strategia noastra este de a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta de retea din Romania si acest certificat furnizat de catre un auditor independent ne confirma eforturile continue si demonstreaza avansul Vodafone la nivelul intregii piete. Inca de la lansarea Supernet™ 4G, am observat ca traficul de date creste constant, in timp ce expansiunea continua a retelei 4G a determinat o crestere substantiala atat a consumului de date 4G, cat si a numarului de utilizatori 4G“.

 

Rezumatul analizei P3 Communications poate fi consultat aici.