Vodafone Romania a lansat Platforma Globala pentru companiile care folosesc solutii M2M

14

Vodafone Romania a lansat Platforma globala de servicii de date (GDSP), dedicata clientilor Vodafone din toata lumea care folosesc solutii M2M. Platforma online GDSP ofera clientilor Vodafone posibilitatea administrarii tuturor conexiunilor M2M, inclusiv capacitatea de a activa, suspenda si dezactiva dispozitive, de la distanta, printr-un simplu click.

Noua platforma a fost dezvoltata de Vodafone Group tocmai pentru a oferi clientilor M2M acelasi tip de experienta, in toate tarile unde Vodafone opereaza.  Noua platforma permite gestionarea si optimizarea proceselor si costurilor, prin configurarea de SIM-uri globale, non-geografice, care sunt functionale oriunde in lume, in reteaua Vodafone, sau in tarile in care Vodafone are parteneriate de roaming. “Solutiile M2M au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in Romania, datorita inovatiei pe care o aduc afacerilor si eficientei sporite. Acum, odata cu lansarea platformei globale a Vodafone, facem trecerea de la simpla conectivitate pe care un operator telecom o poate oferi unei companii interesate de Machine 2 Machine, la oferirea unui pachet de servicii complexe. Noua solutie aduce beneficii imediate companiilor, cum ar fi accesul mai rapid la informatie, reducerea costurilor si cresterea vitezei in procesele de lucru. Urmatorii doi ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea sectorului M2M peste tot in lume, inclusiv in Romania: vom vedea din ce in ce mai multe echipamente si aparate conectate la internet”, a declarat Vlad Mihalache, M2M Business Lead, Enterprise Business Unit, Vodafone Romania.

Printre avantajele noii platforme globale dezvoltate de Vodafone pentru companiile care folosesc solutii M2M se numara: verificarea permanenta a starii de activare a SIM-urilor (trafic, istoric, localizare), configurarea pragurilor de alertare la atingerea unui volum de trafic, mecanisme de securitate si detectarea a fraudelor precum si posibilitatea de a primi rapoarte personalizate. Costurile companiilor care opteaza pentru SIM-urile globale sunt modulare.

Platforma este gestionata de o echipa locala formata din specialisti M2M si beneficiaza si de asistenta din partea Vodafone Group. Platforma globala GDSP se adreseaza clientilor companii mari (clienti noi si existenti), care opteaza pentru SIM-uri globale, incepand cu luna octombrie 2013. Prin serviciul Machine to Machine (M2M), Vodafone ofera posibilitatea clientilor sa utilizeze dispozitive inteligente ce permit transmiterea de informatii la intervale de timp prestabilite, fara interventie umana si folosind reteaua proprie.