Vodafone ar putea fi cumparata pentru 245 miliarde de Dolari si impartita intre Verizon si AT&T

10

Zvonul anului vine astazi de pe Financial Times. Un articol publicat pe blogul FT anunta ca potrivit unor surse “de obicei sigure” companiile de telecomunicatii Verizon si AT&T se pregatesc sa cumpere compania Vodafone.

Conform sursei, cele doua companii americane sunt pregatite sa ofere suma record de 245 miliarde de Dolari pentru compania de telecomunicatii britanica. In urma achizitiei se raporteaza ca Verizon va prelua cele 45 de procente detinute de Vodafone din Verizon Wireless, in timp ce AT&T va prelua toate operatiunile Vodafone din afara Statelor Unite.

Analistii precizeaza ca Vodafone ar avea numai de castigat din anceasta tranzactie si se mira de ce ar dori AT&T sa intre pe piata din Europa. Vodafone ar fi avantajata deoarece ar primi un pret premium pe actiunile detinute la Verizon Wireless si ar evita plata unor taxe in valoare de 20 de miliarde de Dolari.

AT&T ar avea si mai mult de castigat. Acestia vor deveni astfel cel mai mare prestator de servicii mobile din lume, iar faptul ca Europa este o piata destul de aglomerata si cu reglementari foarte stricte nu ar reprezenta o piedica in extinderea sferei de influenta a unui gigant. AT&T este in prezent cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicatii din SUA si extinderea ii este restrictionata pentru a se evita riscul unui monopol.

Daca zvonurile se confirma, operatorul din Romania isi va schimba iarasi culorile si numele. Din Connex si verde a devenit Vodafone cu rosu, iar pasul urmator va putea fi AT&T si albastru.

Πηγή: Financial Times Alphaville