Visa aproba solutia platilor cu telefoanele mobile RIM

34

Canadienii de la RIM isi pregatesc terenul inaintea lansarii oficiale a noii serii de telefoane mobile cu sistem de operare BlackBerry 10. O parte din operatorii serviciilor de telefonie mobila au anuntat deja ca vor comercializa smartphone-urile inca din ziua lansarii, iar aplicatii pentru noua platforma sunt destule pentru a fi adoptata din prima zi.

Cel mai recent efort al celor de la Research In Motion, solutia pentru plati cu telefonul mobil Secure Element Manager (SEM), tocmai a primit acordul celor de la Visa. Platforma SEM se bucura deja de suportul prestatorilor canadieni precum Bell, Rogers si TELUS, insa nu reusise pana acum sa paseasca cu incredere pe teritoriul Statelor Unite.

Aprobarea Visa pentru solutia SEM propusa de RIM reprezinta un pas important in ceea ce priveste posibilitatea bancilor si a institutiilor financiare partenere Visa de a emite facturi catre prestatorii serviciilor de telefonie mobila. De acum le oferim operatorilor de servicii mobile o solutie robusta cu suport global, permanent, ce functioneaza pe orice dispozitiv echipat cu Near Field Communication (NFC) si respecta standardele ridicate impuse de Visa in ceea ce priveste tehnologia si usurinta in exploatare.” a declarat Frank Maduri, Senior Director, NFC Services si TSM Product Management la RIM.

Sursa: engadget.com