Vine, aplicatia de sharing video a Twitter, introduce insignele de verificare pentru conturile reale

  7

  Nu este tocmai usor pentru utilizatorii sa isi dea seama daca cineva care foloseste Vine, aplicatia de sharing video a Twitter, este exact cine pretinde.  Spre exemplu exista un cont cu numele “Vine”, dar nu este clar daca acesta este folosit de un oficial al companiei sau deun simplu utilizator care a ales acest username.

  Duplicarea numelui de utilizator si crearea unui cont fals este usoara, ceea ce inseamna ca este greu de stabilit legitimitatea utilizatorilor reali. Pana acum, cea mai eficienta cale pentru a stabili daca in spatele unui cont se ascunde persoana reala este daca pe conturile lor de Twitter este activ un material video de 6 secunde sau daca utilizatorii gasesc acel nume atunci cand cauta pe Twitter oameni carora sa le dea “Follow” (n.r. – sa ii urmareasca).

  Totusi, acum Vine a inceput sa implementeze moduri prin care sa verifice conturile. Cofondatorul Vine, Rus Yusupov, are pe profil o insigna de verificare asemanatoare celor de pe Twitter. Adaugand aceste elemente de autenticitate, cu siguranta reteaua va castiga increderea a din ce in ce mai multi utilizatori si va elimina multe conturi false.

  Vine are putine elemente de securitate. Utilizatorii pot crea materiale video prin intermediul aplicatiei si le pot impartasi in mod privat cu ceilalti utilizatori. Publicatia CNET noteaza ca utilizatorii pot sa nu dea share materialului lor video prin intermediul Vine prin simpla apasare a butonului “Detele” sau debifarea optiunii  “Share on Vine” din fereastra de share.

  In plus, exista posibilitatea ca utilizatorii sa trimita materialele catre prieteni folosind optiunea “Camera Roll” a iPhone sau iPod Touch, singurele dispozitive pe care aplicatia Vine poate rula in acest moment. Exista si un site numit Vinepeek care permite utilizatorilor sa vizualizeze in timp real stream-ul video de pe reteaua Vine. Totusi, acest site ar trebui folosit cu prudenta intrucat nu filtreaza rezultatele, deci ar putea aparea si continut pornografic, problema pentru care au aparut deja reactii negative.

   

   

  Sursa: Mashable