Vimeo a lansat un sistem care sa depisteze si sa inlature continutul piratat

12

Vimeo strange limitele libertatii utilizatorilor, dupa ce a functionat timp de multi ani fara un instrument automat de copyright. Site-ul a lansat Copyright Match, un sistem creat pentru a respecta si a pastra prevederile legii de copyright si drepturile creatorilor. Astfel, intr-o postare pe blog, Vimeo clarifica faptul ca website-ul are rolul de a prezerva munca originala fara a incuraja continutul piratat.

 

Incercarile companiei de a evita furtul sau reproducerea continutului se fac asadar prin acest Copyright Match, care isi propune sa intareasca acest statut al website-ului, mai ales ca Vimeo continua sa creasca si sa ofere Vimeo On Demand, care permite utilizatorilor sa plateasca creatorii pentru filmele lor in mod direct. Sistemul capteaza o ‘amprenta’ audio dintr-o portiune a clipului si cauta potentiale potriviri de copyright, iar daca se gaseste, vei primi o alerta in acest scop.

 

Pentru a evita greselile acestui sistem, pentru ca incalcarea dreptului de copyright este destul de greu de stabilit, Vimeo spune ca acesti creatori de videoclipuri pot face recurs in cazul unei false potriviri si sa explice ca au obtinut de fapt permisiunea necesara. Ei pot de asemenea sa inlocuiasca audio-ul dintr-ul clip video cu altul selectat din magazinul de muzica al Vimeo.

Πηγή: theverge