Viitorul mobil al Google sta in serviciul Google Now

21

Google Now ar putea fi cel mai putin apreciat produs nou al anului 2012, dar poate fi arma secreta a viitorului companiei in domeniul mobil. Google Now este o unealta care aduna, efectiv, tot ceea ce Google cunoaste despre utilizator si unde  se afla acesta si transforma toate aceste informatii in date care vor ajunge pe un “panou de comanda” de pe smartphone. Niciun alt serviciu al companiei (poate, doar in afara de anunturile publicitare) nu aduna atatea date despre utilizatori ca Google Now.

Este foarte posibil ca unii dintre utilizatori sa fie deja familiarizati cu serviciul si ce presupune el din punctul de vedere al celui care il foloseste, dar iata cateva explicatii: Google Now este o aplicatie standard pentru sistemele de operare Android Jelly Bean si mai avansate. Este un ecran usor de accesat care arata utilizatorului informatii despre schimbarile din rutina zilnica (pentru ca aduna informatii despre  locurile unde se deplaseaza utilizatorul si face estimari asupra locului in care se afla locuinta si serviciul). De asemenea, se afiseaza si informatii despre intalnirile proprietarului de smartphone, vreme, informatii despre zboruri (atunci cand utilizatorul si-a programat acest lucru), rezervari la hotel (daca cel care foloseste aplicatia ofera acces acesteia la Gmail). Totodata, proprietarul de smartphone poate citi scorul meciului de aseara al echipei favorite, pentru ca serviciul Now stabileste care este apartenenta sportiva a utilizatorului in functie de informatiile pe care acesta le cauta folosind optiunea “search”.

In plus, Google Now poate estima cat timp va fi necesar pentru ca cel care foloseste aplicatia sa ajunga acasa sau, daca utilizatorul calatoreste, va prezenta o lista cu atractii care se gasesc in zona si care ar putea fi de interes. Mai mult, este disponibil si cursul valutar (in functie de tara in care se afla utilizatorul) si este usurat accesul catre Google Translate.

Asadar, Google Now poate deveni centrul activitatilor desfasurate de utilizatori pe smartphone-urile Android. Compania a declarat ca scopul Now este sa caute informatii inainte ca utilizatorul sa realizeze ca are nevoie de ele si sa afiseze in mod accesibil date care, inainte, se puteau verifica folosind mai multe aplicatii.

Iata un material video care prezinta cum functioneaza aplicatia Google Now:

 

 

Sursa: TechCrunch