Viata dupa Sony: Vaio prezinta un prototip hibrid de laptop

16

Lenovo a demonstrat ca este posibil sa cumperi o afacere neprofitabila cum sunt PC-urile de la un gigant ca IBM si sa transformi totul intr-un succes rasunator. Similar, dupa ce Vaio a cumparat divizia de PC-uri portabile de la Sony, spera acum la un succes similar.

 

Cei de la Vaio tocmai au prezentat un prototip de tableta hibrida dotata cu ecran de 12.3 inci care costa in jur de 1.800 de dolari. Acesta este primul prototip creat fara influenta Sony si se poate observa ca cei de la Vaio au o cu totul alta abordare decat cei de la Lenovo. In loc sa concureze pe o piata deja aglomearata, Vaio are drept tinta ilustratorii, forgrafii si alti profesionisti din aceasta ramura.

 

Publicul tinta caruia i se adreseaza acest prototip hibrid ar explica dotarile tehnice si pretul. Ecranul de 12.3 inci al tabletei ofera o rezolutie de 2.560 x 1.704 (3:2) si are suport pentru un stylus. Procesorul care alimenteaza dispozitivul este un Intel Haswell, iar placa video este Iris. Cei de la Wall Street Journal noteaza ca Vaio pare ca vrea sa urmeze calea deschisa de Panasonic in Japonia, cea a dispozitivelor high-end durabile.

 

Ramane de vazut cum va evolua totul, dar cert este ca Japonia are multe gadget-uri de ultima ora, iar primele dispozitive cu totul noi vor aparea in mai anul viitor.

 

Πηγή: Engadget