Vertu Ti – primul smartphone Android de lux

9

Compania de produse de lux Vertu a lansat recent ultimul model de smartphone, care a trecut de la sistemul de operare Symbian la Android. Dispozitivul se numeste Vertu Ti, incorporeaza un ecran de 3.7 inci  si ruleaza Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Gadget-ul este construit din titan si finisaje din piele naturala.

Detinuta in trecut de Nokia, compania britanica Vertu adoptase sistemul de operare Symbian pentru smartphone-urile sale cu touchscreen, dar s-a reorientat catre Android care “ofera un mediu sigur si intuitiv pentru utilizatori”. Exteriorul lui Vertu Ti este desenat in aceleasi linii ca si gama Constellation si contine materiale de inalta calitate. Pe langa faptul ca este mai usor, Vertu sustine ca titanul folosit in constructia smartphone-ului  il face de 5 ori mai rezistent decat alte dispozitive. Vertu Ti se deformeaza mai putin de  1 milimetru atunci cand ii este aplicata o forta de 500 de Newtoni/metru. Logo-ul companiei este imprimat pe o suprafata ceramica, iar camera este fixata bine cu suruburi.

Din punctul de vedere al capacitatii tehnice, Vertu Ti nu se compara cu Samsung Galaxy S3, dar nu asta este ideea promovata de companie. Conceptul din spatele modelului Ti doreste sa ofere lux intr-o maniera contemporana. “Vertu Ti este un produs care are ca scop sa pivoteze. Este locul unde  design-ul omnitemporal al Vertu intalneste elementele moderne.”, a explicat Ignacio Germade, conducatorul departamentului gobal de design al companiei.

“Utilizatorii fideli Vertu vor aprecia stilul, greutatea si materialele, in timp ce clientii noi se vor simti legati de liniile bine definite si elegante, de senzatia de superioritate si capacitatile contemporane”, a continuat Germade.

Vertu Ti incorporeaza un procesor dual-core de 1.7 GHz, Qualcomm Snapdragon S4 si are o capacitate de stocare de 64 de GB. In plus, smartphone-ul este echipat cu o camera foto de 8 megapixeli  care poate suprinde continut HD si o camera frontala de 1.3 megapixeli. De asemenea, acest model de dispozitiv curpinde tehnologia NFC si poate functiona atat cu cartele SIM normale, cat si cu micro SIM sau nano SIM.

Modelul Vertu Ti poate fi cumparat in 4 variante de design: modelul Titanium Black Leather care costa 6.700 de lire sterline;  modelul Titanium Pure Black care costa 8.000 de lire sterline; modelul Titanium Black Alligator care costa 8.900 de lire sterline; varful de clasa, modelul Black PVD Titanium Red Gold Materials care poate fi achizitionat pentru 13.900 de lire sterline.

 

 

Sursa: Pocket-Lint