Versiunea public beta a Cortana ajunge oficial pe Android

26

Dupa ce luna trecuta pe internet a ajuns o versiune neoficiala, acum asistentul vocal Cortana (in varianta sa public beta) ajunge oficial pe dispozitivele cu sistem de operare Android. Cortana pentru Android va avea functii similare cu celelalte aplicatii ca Google Now sau Siri.

 

Utilizatorii vor putea sa ceara Cortana raspunsuri la intrebari diverse, vor putea sa seteze remindere prin comenzi vocale, vor putea sa tina evidenta unor zboruri si alte astfel de activitati. De notat, insa, ca exista o comanda Google Now care lipseste in cazul Cortana. Utilizatorii nu vor putea da comanda vocala “Hey Cortana” pentru a initia asistentul vocal.

 

Functia “Hey Cortana” ramane inca exclusiva pentru utilizatorii de dispozitive cu sistem de operare Windows Phone, insa Microsoft a declarat ca va continua sa imbunatateasca experienta pe care o ofera asistentul vocal si pe alte platforme. Cei care doresc sa incerce versiunea public beta a Cortana pentru Android pot descarca aplicatia gratuit din magazinul online Play Store.

 

Πηγή: Engadget