Versiunea 4G a legendarului Nokia 3310, anunțată în China!

- Adrian Ungureanu
468

Deși a fost lansată cu scopul de a arăta că noua era Nokia este legată de cea veche, versiunea modernă a legendarului model Nokia 3310 a devenit un adevărat hit în vânzări.

HMD Global l-a lansat în prima fază cu modelul GSM, să funcționeze cu rețelele 2G, apoi după ce vânzările au prins viteză, producătorul finlandez a scos o versiune 3G, pentru conexiuni mai rapide la internet, iar acum compania a lansat și versiunea 4G.

A fost anunțată fără mare tam-tam, pe varianta în chineză a site-ului oficial Nokia. Design-ul este același, vine cu același ecran de 2,4 inci, cu rezoluție 320×240 pixeli, vine în două variante de stocare internă 256MB sau 512MB, insuficienți, dar telefonul dispune și de slot pentru card de memorie de până la 64GB.

Dispune de o cameră foto de 2MP, jack audio de 3,5mm, baterie de 1,200mAh, suficient de mare pentru o autonomie de câteva zile, conectivitate Bluetooth 4.0, iar acum vine și cu suport 4G LTE, compatibil VoLTE, pentru convorbiri HD. Potrivit descrierii de pe site-ul Nokia, noul 3310 4G va putea fi folosit și ca hotspot Wi-Fi portabil pentru pentru permite conectarea altor dispozitive, la internet.

Este disponibil în două variante de culoare, Fresh Blue și Dark Black. Compania nu a anunțat prețul acestei noi variante. În România, modelul 3G are prețuri ce se învârte în jurul a 255 de lei. Probabil că versiunea 4G va fi puțin mai scumpă. Probabil ca la lansare va costa în jur de 400-450 de lei.

Cât despre lansarea la nivel global, se pare că acesta va fi lansat, treptat, începând cu luna martie. Telefonul ar putea fi adus și la Mobile World Congress 2018, eveniment ce are loc între 26 februarie și 1 martie, în Barcelona.