Vânzările maxime de telefoane mobile au fost în 2015, urmează scăderea

23

Anul trecut s-au vândut în total 2.0 miliarde de telefoane mobile, cea mai mare cifră din istorie și un prag record care va rămâne în următorii ani, conform CCSInsight. Din acestea circa 1.36 miliarde au fost smartphone-uri, iar cifra terminalelor smart va crește, dar telefoanele mobile scad brusc, nu mai vrea nimeni telefon cu butoane, iar cifrele scad rapid. Anul acesta, vânzările totale de telefoane vor fi cu 1.3% sub nivelul de anul trecut.

Terminalele smartphone cresc anul acesta cu 4.2%, atingând 1.42 miliarde de unități vândute. Se mențin cifrele relativ stabile pînă în 2020, când vor crește iar datele pentru că utilizatorii vor începe să treacă la tehnologia 5G. Piața chineză crește și anul acesta, atingând 450 de milioane de unități, dar nu vor mai crește nici ei prea mult, iar cifrele stagnează pînă în 2020.

Datorită lipsei de creștere, jucătorii cei mici din industrie vor avea mari probleme și vor fi vulnerabili. Am putea vedea fuziuni și achiziții, preluări ale unor companii mici de către rivali. De asemenea, există probleme cu stocurile de componente și cum marii jucători vor avea nevoie de cantități mai mari, prețurile vor crește pe viitor, deci prețurile dispozitivelor ar putea crește și ele. Producția de componente are dificultăți după o serie de inundații și cutremure în China și Taiwan. 

Telefoanele 4G reprezintă în 2016 marea majoritate a vânzărilor, ating 1.1 miliarde de unități. Iar pe viitor, din 55% din total vor ajunge să reprezinte peste 83% din vânzări. CCSInsight spune că în 2020 se vor vinde probabil 1.65 miliarde de telefoane 4G. Cu alte cuvinte și în 2020 vânzările de telefoane vor fi în continuare sub pragul de 2 miliarde de unități, respectiv 1.98 miliarde. Nu cu mult sub 2015, dar sub nivelul de anul trecut.

 

 

 

Πηγή: MobileWorld