Vanzarile iOS le-au depasit pe cele Android in Statele Unite

9

Apple s-ar putea sa se simta foarte confortabil, tinand cont ca vanzarile dispozitivelor iOS le-au depasit pe cele ale dispozitivelor Android, in Statele Unite. S-a ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu realizat de Kantar Worldpanel Comtech, care a analizat vanzarile de gadget-uri pe ultimul trimestru al anului 2012.

Cifrele arata ca iOS detine, in momentul de fata, 48.1 la suta din piata de smartphone-uri, in comparatie cu procentul de 46.7% detinut de Android. Deloc surprinzator, cresterea vanzarilor dispozitivelor Apple a crescut odata cu lansarea iPhone 5, lansat la sfarsitul lunii septembrie. Studiul efectuat de Kantar Worldpanel Comtech a mai aratat ca 92% dintre actualii detinatori de produse Apple, vor alege sa cumpere acelasi tip de gadget-uri data viitoare cand vor achizitiona acest gen de marfa.

“Ultimul moment in care vanzarile iOS le-au depasit pe cele ale Android a fost lansarea iPhone 4S, atunci cand Apple a reusit sa detina suprematia pentru 3 saptamani consecutive.”, Dominic Sunnebo, a spus unul dintre oficialii firmei care a realizat studiul. “De aceasta data, ne asteptam ca Apple sa-si doboare propriul record de 49.3% din vanzari si sa atinga cea mai mare cota de piata in ceea ce priveste achizitia de smartphone-uri”, a continuat oficialul.

In timp ce Apple detine suprematia pe piata din Statele Unite, nu acelasi lucru se poate spune si despre Europa. In Europa, acelasi raport arata ca Android detine 73.9% din vanzarile dn Germania si un procent surprinzator de mare in Spania81.7. Deocamdata, nu s-au oferit date si pentru alte piete.

Raportul celor de la Kantar Worldpanel Comtech mai dezvaluie ca sistemul de operare Windows Phone detine 11.7% din piata din Italia, mult peste cifrele de anul trecut.

 

Sursa: The Inquirer