Vanzarile globale de smartphone-uri pe trimestrul 2 arata ca mid-rangerele nu mai sunt asa populare

24

Compania germana GfK a efectuat un studiu la nivel global cu privire la numarul de smartphone-uri vandute (nu livrate) care arata cum sta situatia. Vanzarile globale au crescut cu 5% fata de anul trecut si au ajuns la 302.1 de milioane de unitati vandute, in timp ce valoarea efectiva a vanzarilor a crescut cu 7 procente. De asemenea, pretul mediu de vanzare a unui smartphone a crescut cu 3% fata de anul trecut.

 

In Statele Unite, vanzarile de telefoane care costa sub 500 de dolari au totalizat 43% din totalul vanzarilor pe trimestrul 2, ceea ce inseamna ca s-a inregistrat o crestere de 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De notat mai este ca smartphone-urile cu preturi sub 250 de dolari (deci categoria low-range) au inregistrat cresteri ale vanzarilor, in timp ce vanzarile dispozitivelor mid-range au fost mai mici. Cifrele raportului arata ca smartphone-urile mid-range nu mai conduc piata si jumatate dintre pietele vest europene au inregistrat cresteri mai mari ale vanzarilor dispozitivelor low-end in trimestrul 2.

 

In China, smartphone-urile high-end au totalizat 17% din vanzari in trimestrul 2, ceea ce inseamna o crestere de 7 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Predictiile specialistilor spun ca acest segment va lua si mai mult avant in viitor.

 

Πηγή: PocketNow