Vanzarile din App Store au crescut cu 50% in 2014

15

Pentru fiecare dolar pe care utilizatorii il cheltuiesc pe App Store, Apple primeste 30 de centi. Nu pare mult, insa este o informatie de tinut minte, mai ales in contextul anuntului facut astazi de Apple. Gigantul sustine ca veniturile provenite din App Store au crescut cu 50% in 2014, iar creatorii de aplicatii au facut profituri de peste 10 miliarde de dolari din vanzarea de aplicatii si de elemente in interiorul aplicatiilor, pe tot parcursul anului trecut.

 

Chiar daca a trecut abia o saptamana din 2014, Apple a mai inregistrat un record – o jumatate de miliard de dolari cifra de vanzare in App Store, in primele zile ale lui 2015. Anul trecut, App Store a inregistrat vanzari totale de aproximativ 15 miliarde de dolari, din care catre Apple au ajuns 4.5 miliarde de dolari. Totusi, desi sumele par mari, ele nu sunt astronimice, comparate cu costurile pe care compania le suporta pentru a sustine magazinul online. Este de notat ca App Store este “o parte importanta” in cadrul surselor de venit ale Apple.

 

Pe langa cifrele legate de vanzarile din App Store, gigantul a dorit sa sublinieze si contributia pe care o are la economia americana. Apple sustine ca “a creat sau a sustinut” mai mult de un milion de locuri de munca in Statele Unite si ca doar doua treimi din acestea ar putea fi datorate sistemului de operare iOS. Celalata parte este reprezentata de locuri de munca pe care Apple le-a creat direct – posturi de tehnicieni, ingineri si personal care sa se ocupe de retail.

 

Πηγή: The Verge