Vanzarile de PC-uri in acest an au scazut, desi HP si Lenovo au inregistrat cresteri

25

Vanzarile de PC-uri au scazut in acest an cu 5.2 procente fata de anul trecut. Ultimele cifre arata ca singurele companii de pe piata care au inregistrat cresteri pe acest segment au fost HP si Lenovo. De notat ca Dell a inregistrat primele pierderi din ultimele sase trimestre.

 

Totusi, compania care a realizat studiul atrage atentia ca scaderea nu este, totusi, semnificativa. Se pare ca in decursul ultimului an s-au livrat 71.7 milioane de unitati. “In 2014, industria PC a inregistrat o crestere intrucat multe dintre companii si-au inlocuit PC-urile ca urmare a intreruperii suportului pentru Windows XP. La inceputul lui 2015 acest trend a scazut”, a declarat unul dintre oficialii firmei de specialitate.

 

Cresteri semnificative se inregistreaza, insa, pe segmentul gadget-urilor hibrid care pot fi folosite si ca laptopuri si ca tablete. In aceasta categorie Intel Ultrabooks a inceput sa prinda viteza, intrucat este un dispozitiv usor si subtire, ideal pentru cei care se afla tot timpul in miscare.

 

Cifrele de mai sus nu iau in considerare gadget-urile cu ecrane mai mici de 10 inci si dispozitivele Chromebook care nu pot fi considerate PC-uri, dar nici tabletele. La nivelul preturilor, Microsoft a introdus Windows with Bing care reprezinta o varianta low-cost de software si a permis vanzatorilor de gadget-uri sa scada preturile dispozitivelor. Compania realizatoare a studiului de vanzari preconizeaza ca preturile electronicelor vor ramane stabile in perioada urmatoare. Totusi, este posibil sa vedem o scadere a capacitatilor tehnice care sa compenseze preturile care raman la fel desi inflatia creste.

 

Πηγή: The Inquirer