Valve lanseaza sistemul de operare Steam OS

40

Producatorul de jocuri Valve a lansat in sfarsit mult asteptatul sistem de operare Steam. Steam OS a fost creat in special pentru cei care doresc sa isi conecteze PC-ul la televizor pentru a se putea juca si a avea o experienta de gaming deosebita.

 

Sistemul de operare Steam are la baza Linux si poate fi descarcat gratuit. In plus, beneficiaza de licenta gratuita pentru dezvoltatorii de jocuri si producatori. Recent, o serie dintre acesti producatori au anuntat deja unele dispozitive PC destinate special pentru a rula Steam (cum este Jetpack produs de Piixl.

 

Valve a obtinut cu siguranta un avantaj prin lansarea unui nou sistem de operare orientat catre jocuri, mai ales ca ecosistemele Steam deja existente beneficiaza deja de sute de jocuri disponibile. Aceste jocuri sunt compatibile cu mai multe platforme (n.r – cross-plaform), ceea ce inseamna ca oricine vrea sa le incerce poate avea acces la toata baza de jocuri. Compania a mai confirmat ca este in discutii cu diverse institutii media pentru a putea oferi si continut multimedia in cadrul Steam. Desi nu s-a oferit niciun fel de nume, este de asteptat sa se creeze un serviciu de streaming de filme si un serviciu de streaming muzical.

 

Steam OS include, de asemenea, si functii de control parental, posibilitatea de a streamui jocuri Steam de pe dispozitivele care ruleaza Windows si, in premiera, se ofera posibilitatea utilizatorilor sa se joace diverse jocuri, dar sa aiba conturi diferite si sa progreseze individual, in functie de fiecare jucator.

 

Pe langa lansarea sistemului de operare Steam, 300 de beta-testeri vor primi si un dispozitiv numit Steam Machine pentru a-l testa. Lansarea oficiala a unor asemena dispozitive ar putea avea loc in 2014.

 

Valve recunoaste ca prototipul Steam OS are inca multe brese si este recomandat ca utilizatorii care il instaleaza sa aiba cunostinte Linux. Compania promite ca va aduce imbunatatiri, insa, anul viitor.

 

Πηγή: The Inquirer