Vaio ar putea incepe sa ofere smartphone-uri de luna viitoare

28

Ani de zile, Sony a vandut laptopuri sub numele de Vaio si a avut un oarecare succes. Totusi, vara trecuta, compania a decis sa transforme aceasta gama intr-un brand de sine statator numit Vaio. Zvonurile sugereaza acum ca Vaio pregateste lansarea pe piata a unui smartphone, miscare ce va duce acest brand in competitie directa cu compania-mama Sony.

 

Se pare ca Vaio va lucra in colaborare cu operatorul japonez Japan Communications pentru smartphone-uri. Japan Communications este o companie de servicii mobile virtuale care foloseste retelele altor operatori traditionali pentru a oferi servicii de comunicare. In prezent, Sony mai detine doar 5% din compania Vaio, dupa ce a decis sa o externalizeze.

 

Desigur, deocamdata nu exista informatii precise cu privire la smartphone-ul Vaio sic and ar putea fi lansat acesta, insa zvonurile sugereaza ca lansarea ar putea avea loc in luna ianuarie a anului viitor. Asta inseamna ca o serie de dispozitive ar putea fi prezentate de Vaio la evenimentul CES 2014 care va avea loc in primele zile ale lui 2015. Nu exista informatii confirmate in legatura cu specificatiile tehnice ale dispozitivului, insa se pare ca smartphone-ul va fi dotat cu un ecran de 5 inci si va rula sistemul de operare Android. In plus, ar putea exista o aplicatie prin care utilizatorii sa isi administreze e-mailurile, apelurile voce si apelurile video.

 

Vaio se bazeaza pe un design superior pentru a castiga cat mai multa cota de piata. De asemenea, este posibil ca smartphone-ul sa fie vandut la un pret rezonabil. Totusi, este de notat ca pe segmentul mid-range competita este acerba. Ramane de vazut cum va evolua situatia, daca Vaio va lansa un smartphone si ce strategii va aplica compania pentru a atrage cumparatorii.

 

Πηγή: Slashgear